Foto: EPA

City ispao

Asistencija Džeke, Barca očekivano u četvrtfinalu

Edmir Škorić

Nije Manchester City igrao loše na Nou Campu, no Barcelona je očekivano izborila nastup u četvrtfinalu Lige prvaka. 

Nakon 2:0 pobjede na Etihadu, Barcelona je na Nou Campu večeras ugostila momčad Cityja. Izabranici Manuela Pellegrinija djelovali su dobro, nosili su se sa Barcom skoro 70 minuta, ali individualni kvalitet je presudio. Messi je iskoristio greške Cityja, te pogrešku Lescotta i u 67. minuti matirao Harta, pa povratka za Građane nije bilo.

Nakon početnog pritiska Cityja, u 18. minuti sjajna akcija Barce, Xavi je postigao gol, no on je poništen iako se čini da je trebao biti priznat. U 36. minuti Silva je pucao iskosa s desne strane, lopta ide preko gola. Minutu kasnije Neymar prolazi Kolarova i na kraju pogađa vanjski dio mreže.

Dobar udarac Xavija u 39. minuti zaustavlja Hart. Posljednjih pet minuta prvog dijela pripalo je gostima iz Manchestera. U 41. minuti Toure šalje loptu u peterac domaćih, Aguero petom vraća za Tourea, koji je pucao ravno u ruke Valdesa. 

Na poluvremenu je u igru ušao i naš reprezentativac Edin Džeko umjesto Aguera, te je odmah počeo da prijeti. Prvo je prizemno pucao, Valdes odbranio, a zatim je njegov udarac glavom odbranio Valdes. Prethodno je u 51. minuti Messi pucao i pogodio stativu.

Dobru šansu nije iskoristio Zabaleta u 55. minuti, a pet minuta kasnije pokušao je ponovo Messi, ali je pucao pored Hartovog gola. I onda je u 67. Messi nakon greške Lescotta ovjerio prolaz Barce u četvrtfinale najelitnijeg klupskog natjecanja. Zabaleta je u 78. isključen zbog drugog žutog kartona, što je dodatno otežalo gostima. 

Ipak, uspjeli su gosti da postignu utješni gol. U samoj zvršnici, nakon ubačaja iz kornera, Kompany je postigao gol za 1:1 nakon što mu je Džeko glavom spustio loptu. U samoj završnici Dani Alves pogađa za 2:1 i tako Katalonci s ukupnih 4:1 idu dalje.

Liga prvaka, osmina finala, uzvrat:
Barcelona - Manchester City 2:1 (Messi 67, Alves 90/ Kompany 88)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.