NBA liga

Westbrook i Durant odveli Oklahomu do novog trijumfa

Ulogu favorita u meču protiv Los Angeles Lakersa opravdao je tim Oklahoma City Thundera trijumfom rezultatom 131:102. 

Od prvog minuta Oklahoma je bila bolji tim, a jedino je drugi period protekao u egal igri i završen je neriješenim rezultatom. Westbrook i Durant bili su najbolji u pobjedničkom timu sa po 29 poena.

Najneizvjesniji meč noćas igrali su Atlanta i Milwaukee, a završeno je pobjedom Atlante sa pet koševa razlike. Krajnji rezultat glasio je 102:97. Ključ pobjede bio je u trećoj četvrtini koju su Hawksi riješili u svoju korist sa 21:14.

Chicago Bullsi porazili su Houston Roketse sa 111:87. Rezultatom 35:16 Chicagu je pripao treći, ključni period. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Dunleavy sa 21 košem, a isto toliko na drugoj strani postigao je Lin.

NBA rezultati:

Chicago –Houston 111:87
Atlanta – Milwaukee 102:97
Oklahoma City –Los Angeles Lakers 131:102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.