Red Bull uložio zvaničnu žalbu zbog Ricciarda

Tim Red Bulla podnio je zvaničnu žalbu zbog diskvalifikacije svog vozača Daniela Ricciarda sa utrke za VN Australije u Melbourneu. 

Red Bull je po pravilima FIA-e imao rok do danas da se odluči želi li podnijeti zvaničnu žalbu na diskvalifikaciju svog vozača, što je austrijski tim i iskoristio. 

Daniel Ricciardo je na prvoj utrci nove sezone Formule 1 osvojio sjajno drugo mjesto, ali je kasnije diskvalifikovan jer je njegov tim premašio dozvoljenih 100 litara goriva. 

Iz FIA-e su potvrdili da je Red Bull dostavio svu potrebnu papirologiju za žalbu, a odluka hoće li žalba biti usvojena ili odbijena biće donijeta do kraja ove sedmice. 

Pobjedu na prvoj utrci sezone slavio je Nico Rosberg, drugi je bio Ricciardo, a treći Kevin Magnussen, dok je kao četvrti završio Jenson Button. Nakon diskvalifikacije Ricciarda Button je završio na postolju kao treći, dok je Magnussen bio drugi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.