Odigran revanš susret osmine finala Evropske lige

Pirlo majstorijom srušio snove navijača na Artemio Franchiju

Fiorentina je večeras na svom Artemio Franchiju dočekala Juventus u ovkiru revanš susreta osmine finala Evropske lige. Susret je završen rezultatom 1:0 za goste. 

U prvom susretu odigranom u Torinu rezultat je bio 1:1, pa je Fiorentini večeras bio dovoljan i remi bez golova za plasman u četvrtfinale. Prvu priliku na susretu imao je domaćin, a zaprijetio je Mario Gomez. Udarac Nijemca završio je pored gola Buffona. 

Obje ekipe igrale su jako oprezno u prvom poluvremenu, a Fiorentina je novu dobru priliku propustila u 28. minuti susreta. Pokušao je Pizarro, ali njegov udarac bio neprecizan. Gosti su od tog trenutka zaigrali nešto bolje. 

Tevez je imao priliku u 29. minuti susreta, ali Neto je bio siguran. Samo dvije minute kasnije pokušao je Pogba, ali opet je na mjestu golman ekipe iz Firence. Domaćin je novu priliku imao u 39. minuti susreta. Ovaj put je pred Buffonom bio Iličić, ali je njegov udarac bio neprecizan. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

Nastavila je Fiorentina sa napadima i u drugom poluvremenu, ali je Buffon u 52. minuti susreta zaustavio udarac Borje Valera. U 69. minuti susreta Viole ostaju sa deset igrača. Drugi žuti i crveni karton dobio je Gonzalo Rodriguez. Da stvar bude gora po Fiorentinu, samo dvije minute kasnije Pirlo je postigao prelijep pogodak. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za goste koji su tako osigurali plasman u četvrtfinale Evropske lige. 

U drugom susretu koji je počeo u 19 sati Valencija je na svom terenu ugostila Ludogorec. Šišmiši su u prvom susretu u Bugarskoj slavili rezultatom 3:0. Večeras su odigrali koliko im je trebalo i upisali minimalnu pobjedu. Strijelac je bio Paco Alcacer.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.