Zack Wright odličan u pobjedi Panathinaikosa

Real u derbiju bolji od CSKA, Maccabi pao u Beogradu

Večeras su odigrane tri odlične utakmice 11. kola Top 16 faze košarkaške Eurolige, a sve tri pobjede su slavile domaće ekipe. 

U derbiju za prvo mjesto u grupi F Real Madrid je na domaćem parketu savladao CSKA Moskvu sa 93:79, pa Kraljevski klub sada drži poziciju broj jedan s istim brojem bodova kao i CSKA. 

Fantastičnu utakmicu u pobjedi Reala odigrao je Rudy Fernandez koji je ubacio 28 poena, Nikola Mirotić je dodao 15, dok su Llull, Rodriguez i Bourousis postigli po 10. S druge strane, u redovima CSKA, 28 poena ubacio je odlični Sonny Weems. 

Odličnu utakmicu su u Atini odigrali Panathinaikos i Fenerbahče. Željko Obradović je dobio veliko priznanje i ovacije domaćih navijača, ali na pobjedu sa Fenerom nije mogao računati. Pao je slavio sa 76:67. 

Michael Bramos je sa 23 poena bio prvo ime Paoa, naš Zack Wright je odigrao još jednu odličnu utakmicu (10 poena, 4 skoka, 3 asistencije), dok je Emir Preldžić sa 13 poena, 5 skokova i 6 asistencija bio najbolji kod Fenera. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan je pred 13.000 navijača u Kombankareni savladao Maccabi rezultatom 72:70. Maccabi je vodio većim dijelom meča, ali su igrači Duška Vujoševića odigrali sjajno posljednjih deset minuta i slavili zasluženu pobjedu. 

Bogdan Bogdanović je sa 18 poena nastavio niz odličnih izdanja, Dejan Musli i Milenko Tepić su dodali po 13 poena, dok je Alex Tyus sa 14 poena i 11 skokova bio prvo ime izraelskog prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.