Prva liga FBiH, 19. kolo

Sigurna pobjeda Jedinstva, domaće ekipe bez premca

Midhat Šljivak

Vodeći tim Prve lige Federacije, ekipa bihaćkog Jedinstva, upisala je veoma važna tri boda u borbi za plasman u Premijer ligu. Bišćani su danas u 19. kolu dočekali Mladost iz Kaknja, te su upisali pobjedu rezultatom 3:0.

Već nakon 10 minuta igre domaći tim je poveo. Gol za vodstvo od 1:0 postigao je Burazor. Nastavilo je Jedinstvo s napadima i u ostatku utakmice, ali i pored nekoliko dobrih pokušaja na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćeg sastava od 1:0. 

Gosti su od 52. minute igrali bez isključenog Čahjića, što je olakšalo posao Jedinstvu, koje je preko Malbašića u 82. minuti susreta potvrdilo pobjedu 2:0. Ipak, u 89. minuti je postignut još jedan gol, a za konačnih 3:0 pogodio je Stjepanović.

Rudar je u Kaknju dočekao Branitelj, a na kraju su domaći slavili pobjedu rezultatom 2:0. Do vodstva je Rudar stigao u finišu prvog poluvremena kada je Bajro Spahić pogodio za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta. 

Nakon pet minuta igre u nastavku Rudar stiže do drugog gola. Golmana gostiju Kaltaka je matirao Mahović, koji je povisio vodstvo domaćeg tima na 2:0. Ovo se ispostavio i kao konačan rezultat susreta.

Domaću pobjedu je u ovom kolu slavilo i Orašje, koje je savladalo Čapljinu s 2:0. Lukačević je u 35. minuti doveo Orašje u prednost, a iako su od 65. minute igrali s igračem manje, Orašje je u 77. minuti preko Širanovića uspjelo da udvostruči prednost na konačnih 2:0.

Podgrmeč je na svom terenu savladao Iskru iz Bugojna s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Jurić u 22. minuti susreta.

Kantonalni duel su u Banovićima odigrali Budućnost i Gradina iz Srebrenika, a domaći tim je slavio pobjedu rezultatom 1:0. Pobjednički gol djelo je Husića u 60. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 19. kolo:

Orašje - Čapljina 2:0
Rudar Kakanj - Branitelj 2:0
Podgrmeč - Iskra 1:0
Budućnost - Gradina 1:0
Jedinstvo - Mladost 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.