Valentino Rossi zadovoljan nastupom u Qataru

Rossi: Bio sam blizu Marqueza, nisam želio riskirati

Devetostruki svjetski prvak, Valentino Rossi je na startu nove sezone ponovio rezultat iz prošle kada je utrku završio na drugom mjestu. Rossi se sjajno suprostavio Marquezu, na samom kraju je skoro pretekao aktuelnog prvaka, ali je ostao drugi.

Marquez je pobjedio sa male dvije i pol desetinke sekunde prednosti.

" Ovo je bila sjajna borba u kojoj sam ja manje uživao od Marqueza, zato što sam stalno bio iza njega " našalio se Rossi te je dodao.

" Bilo je rizično krenuti sa četvrtog mjesta, ali sam odradio nekoliko sjajnjih preticanja, vjerovao sam da mogu pobjediti. Došao blizu Marcu, ali nisam želio previše riskirati, jer su iza mene bili Dani Pedrosa i Alvaro Bautista. Ipak, Marquez je bio prebrz, ali je postolje na početku sezone velika stvar " pojasnio je nakon utrke Valentino Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.