Kup BiH

Olimpic savladao Široki, ali nedovoljno za polufinale

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Olimpic je slavio protiv Širokog Brijega u uzvratu četvrtfinala Kupa BiH rezultatom 3:2, ali ta pobjeda Vukovima ne donosi prolaz u polufinale.

Široki je na Pecari slavio 2:0 prije 14 dana, ali golovi postignuti u gostima Širokobriježanima su osigurali prolaz u polufinale. 

Gostujući nogometaši poveli su nakon samo sedam minuta igre, a strijelac veoma bitnog gola za Široki bio je Vlado Zadro. Samo nekoliko minuta kasnije, Olimpic je uspio izjednačiti. Rizvanovićevu povratnu loptu u mrežu Bilobrka smjestio je sjajni Sulejman Smajić.

Imao je Olimpic dobru šansu u 29. minuti. Rizvanović je opet prošao po strani, ubacio u šesnaesterac Širokog, ali Kokot se ne snalazi najbolje i dobra prilika odlazi u nepovrat. U 36. minuti Kokot glavom puca s 10-ak metara, lopta pogađa Bilobrka. Prethodno je Smajić sve dobro napravio po strani i zavrnuo loptu pred peterac Širokobriježana.

Široki prijeti preko Ćorića, kome udarac brani Hamzić, a Kordić šutira iznad gola. U završnici prvog dijela su domaći uspjeli da preokrenu rezultat. Smajić je maestralno proigrao Pandžu, ovaj rutinski matirao Bilobrka za ostanak Olimpica u igri za polufinale.

Vukovima su u nastavku bila neophodna dva pogotka uz, naravno, mogućnost da ne prime nijedan. Napadali su domaći, prijetili, ali nisu uspjeli da naprave veliko čudo i izbace Široki. U 51. minuti Torlak je nakon ubačaja Smajića glavom loptu poslao iznad gola Bilobrka, a osam minuta kasnije Bilobrk brani atraktivan pokušaj Zebe makazicama.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Rezervsita Wagner je dobro tukao prema domaćem golu u 62. minuti, no Hamzić je odbranio. Pandža ne koristi stopostotnu šansu za Olimpic u 72. minuti, a odmah je uslijedila kazna. Plazonić je postigao eurogol za 2:2. 

Nekoliko minuta kasnije, rezervista Asim Zec, nakon dobre akcije u kojoj su učestvovali Rizvanović i Zeba, postiže pogodak za novo vodstvo Vukova, ali ostalo je 3:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.