Trener Širokog Brijega

Musa: Nije mi važno protiv koga ćemo igrati u polufinalu

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega poraženi su na Otoci od Olimpica s 3:2, no i pored toga prošli su u polufinale Kupa. 

Široki Brijeg je polufinale osigurao u prvoj utakmici kada je slavio s 2:0. Olimpicu stoga ni 3:2 pobjeda nije pomogla da prođe dalje. 

"Imali smo cilj da prođemo dalje. Što se tiče same utakmice, mogla je zadovoljiti prisutne gledatelje jer je bila otvorena i kvalitetna, dosta prilika, golova... To je tako kada igraju dvije ekipe koje se vole nadigravati. Međutim, smatram da nismo bili na pravoj razini i Olimpic je lagano dolazio u situacije da zabije golove", kazao je Musa za SportSport.ba, dodavši:

"Nisam bio siguran da je 2:0 bio dovoljan rezultat, tako da se nismo opuštali na Otoci. Bilo je nekih promjena u sastavu, ali ne zato jer sam bio siguran da ćemo proći, već zato što smo imali tešku utakmicu na Grbavici i ovo je bila prilika da se neki i odmore".

Musa se nada i vjeruje da će njegova ekipa do kraja sezone ostati na vrhu tabele.

"Ja se nadam da ćemo bti prvi i, da budem iskren, vjerujem u to. Malo smo u prednosti u odnosu na ostale jer imamo solidan raspored. Ali, tu su Sarajevo, Zrinjski, Željo... Svi su zasad u sličnoj poziciji i  bit će jako zanimljivo do kraja".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Posebna želja u polufinalu Kupa?

"Nemam posebne želje. Ako želimo osvojiti Kup, onda moramo i najbolje pobijediti. Ne bih zaista želio sada razmišljati o protivniku. Ko god da nam dođe, uradit ćemo sve da izborimo finale i na kraju da osvojimo trofej", dodao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.