Trener Zrinjskog

Karačić: Sarajevo respektujemo, ali ne strahujemo od njih

Zrinjski je u prošloj sezoni u dva meča bio bolji od Sarajeva u osmini finala Kupa BiH. U to vrijeme na kormilu Sarajeva bio je Dragan Jović, dok je šef stručnog štaba Zrinjskog bio Dragan Perić. 

Danas svlačionicom Sarajeva i Zrinjskog šefuu Hajdukove legende Robert Jarni i Branko Karačić. Trener Zrinjskog nada se povoljnom rezultatu protiv respektabilnog protivnika.

„Znamo da su imali ogromnja ulaganja ove sezone tako da moj kolegam, prijatelj i saigrač Robert Jarni ima veliki pritisakpred ovu utakmicu. Mi vjerujemo da možemo ostvariti željeni rezultat, a to je prvenstveno postići gol na Koševu kojim bismo olakšali sebi posao u Mostaru,“ kazao je Karačić, te dodao:

„Poštujemo i respektujemo Sarajevo, međutim nema razloga da strahujemo i da se bojimo bez obzira što su bili puno kvalitetniji u generalci. Postavit ćemo se hrabro sa ciljem da postignemo pogodak.“

Sarajevo ove sezone ima najzvučnija imena u svom timu, rezultati su manje – više zadovoljavajući, ali igra nije po volji navijača.

„Nije lako posložiti sva ta velika pojačanja za kratko vrijeme. Ponavljam poštujemo ih, ali nema razloga da ne vjerujemo u pozitivan rezultat pred revanš u našem Mostaru.“

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U timu Zrinjskog sutra neće biti Ive Zlatića, dok je upitan i iskusni Đurić. Mami i Aleksić također nemaju pravo nastupa.

„Imamo problema kada je igrački kadar u pitanju. Tri igrača su prethodno nastupali za druge klubove Kupu, to su Aleksić, Zlatić i Mamić, dok Đurić ima malih problema sa povredom, ali vjerujem u igrače koji su na raspolaganju. Nadam se da ćemo utakmici završiti na način na koji očekujemo,“ dodao je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.