Pretučeni navijači Širokog u Mostaru

Edmir Škorić

Iz Nogometnog kluba Široki Brijeg tvrde da je manja grupa njihovih navijača napadnuta i pretučena u subotu u Mostaru.

Iz Širokog Brijega su saopštili kako su navijači Zrinjskog napali gostujuće navijače po završetku subotnje utakmice koja je igrana Pod Bijelim Brijegom, a u kojoj su domaći nakon velikog preokreta slavili s 3:2.

"Po izlasku sa stadiona napali su ih navijači domaće momčadi. Po riječima svjedoka, skupina od tridesetak simpatizera Zrinjskog pretukla je sedam-osam naših navijača, što govori da je cilj bio zadati što teže povrede, na što brži i brutalniji način", piše u saopštenju bh. premijerligaša s Pecare.

"Sve se desilo samo desetak metara od stadiona i pitamo se gdje bila policija! S obzirom na važnost utakmice, blizinu Širokog i Mostara, te očekivano velik priliv navijača, zaista se ne možemo načuditi u najmanju ruku nonšalantnom odnosu MUP-a HNK", smatraju u Širokom.

Dvojici povrijeđenih navijača ukazana je pomoć u KB Mostar, a posjetili su ih Wagner i golman Luka Bilobrk u pratnji čelnih ljudi kluba.

"Na poluvremenu su naši navijači bili izloženi gađanju raznim predmetima, posebno sa gornje etaže tribine. Reakcija policije i redarske službe bila je nikakva ili blaga. Apeliramo na N/FS BiH da još jednom preispitaju svoju odluku, jer da nije bila na snazi možda bi se i ozbiljnije pristupilo sigurnosnom aspektu utakmice", poručuju iz Širokog Brijega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.