Težak poraz Olympiacosa u Madridu

Real Madrid se poigrao s evropskim prvakom

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala košarkaške Eurolige razbio aktuelnog prvaka Evrope Olympiacosa rezultatom 88:71, te poveo sa 1-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Od samog početka utakmice igrači Pabla Lassa su dominirali parketom i nisu dozvoljavali gostima iz Pireja da se rezultatski približe. Nakon prvih deset minuta utakmice Kraljevi su vodili sa 27:12.

U drugom periodu su igrači Olympiacosa zaigrali dosta bolje, čak su u jednom trenutku došli do rezultatskog egala, ali to je bilo sve što su napravili u večerašnjoj utakmici. Real se vrlo brzo pribrao i vratio prednost na svoju stranu.

U drugom poluvremenu su domaći košarkaši nošenim velikom podrškom s tribina ponovo došli do dvocifrene prednosti, te su na kraju upisali sasvim zasluženu pobjedu.

Real se na ovaj način osvetio Grcima za prošlogodišnji poraz u finalu Eurolige, a treba istaći da je Real svoju posljednju evropsku titulu 1995. godine osvojio upravo pobjedom nad Olympiacosom u finalu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rudy Fernandez je sa 20 poena predvodio Madriđane do pobjede, Nikola Mirotić je dodao 15, a Sergio Rodriguez i Sergio Llull po 12 poena.

U redovima gostiju ubjedljivo najbolju partiju pružio je Vasilis Spanoulis koji je ubacio 18 poena uz 5 asistencija, a dvocifren je još bio samo Giorgios Printezis sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.