Slaven Musa pred večerašnji uzvrat

"Ako ne budemo pravi, Čeliku golman neće biti ni potreban"

U minule dvije sezone Široki Brijeg igrao je u finalu Kupa BiH, a da bi im to i treći put zaredom pošlo za rukom, izabranici Slavena Muse moraju večeras nadoknaditi dva gola zaostatka iz Zenice u duelu sa Čelikom.

„Imamo dosta problema oko sastavljanja tima, ali nećemo i ne želimo tražiti alibije. Jedanaestorica igrača koji večeras istrče na travnjak Pecare moraju dati maksimum kako bismo anulirali njihovu prednost iz prve utakmice i plasirali se po treći put uzastupno u finale Kupa BiH. Na gol će ponovo Luka Bilobrk, dok se u tim vraća Mirko Marić,“ najavio je Musa pred večerašnji ogled, te dodao:

„Imamo dva podjednaka golmana, rotiramo ih, obojica brane, dok u Čeliku to nije slučaj tako da Adilovićev izostanak za njih može biti dosta nezgodan. Opet, ako mi ne budemo pravi, ako ne budemo napadali, golman im i ne treba. Ako pružimo svoj maksimum teško će ih bilo kakav golman izvući.“

Tri igrača gotovo sigurno večeras neće nastupiti u timu Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Zakarić je povrijeđen i najvjerovatnije neće igrati, Ivanković ima tri žuta kartona, a Kordić ne konkuriše za sastav, možda i do kraja sezone, a ne samo za ovu utakmicu,“ dodao je za kraj Musa.

Ulaz za pripadnice ljepšeg spola za sve mečeve Širokog Brijega do kraja sezone, pa tako i za večerašnji će biti besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.