Igman u nezavidnoj situaciji

Bajrić: Po trijumf u Orašje, druge opcije nemamo

Igman iz Konjica porazom u minulom kolu od Rudara iz Kaknja ponovo se doveo u nezavidnu situaciju. Još uvijek ništa nije izgubljeno, pred Konjičanima je još osam kola i u ovom klubu svi vjeruju da opstanak neće doći pod znak pitanja. 

Prva prepreka je gostovanje u Orašju.

„Moramo igrati otvoreno i tražiti trijumf u Orašju, iako sigurno neće biti lako. Protivnik je klub koji igra dosta dobro ove sezone i koji teško gubi na svom stadionu. Mi nemamo druge opcije nego tražiti bodove obzirom da smo se doveli u nezavidan položaj sa ova dva posljednja poraza,“ smatra Amel Bajrić, napadač Igmana.

Bez obzira na nezavidno mjesto na prvoligaškoj tabeli, Bajrić kao i svi u klubu iz Konjica vjeruje da će Igman i naredne sezone biti prvoligaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Moramo u ovih preostalih osam kola zbiti redove i prikupiti što više bodova kako bismo uspjeli. Mislim da su šanse realne obzirom na povoljan raspored,“ dodao je Bajrić.

Čukle i Bećirović u Orašju neće nastupiti zbog viška žutih kartona, dok je Sultanić i dalje povrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.