Jupiler liga Belgije

Gent rutinski protiv Beverena, Zukanoviću 90 minuta

Dobru formu Gent Ervina Zukanovića potvrdio je novim trijumfom, ovog puta na gostovanju kod Waslund Beverena trijumfom rezultatom 4:2. 

Kage je goste već nakon tri minuta igre doveo u vodstvo. Dvadeset minuta kasnije novi hendikep za domaćina koji je ostao sa deset igrača obzirom na isključenje Gabriela. Nakon pola sata bilo je već 0:2, a strijelac ovog puta bio je Habibou. U nastavku još dva pogotka istog igrača koji je tako došao do hat tricka, a Gentu donio važnu pobjedu. Trickovski je sa dva pogotka ublažio porazdomaćina.

Ervin Zukanović igrao je 90 minuta u pobjedničkom timu i prilikom zaradio žuti karton.

Trijumf na domaćem terenu ostvario je Mechelen protiv Kortrijka rezultatom 2:1. Strijelci za domaćina bili su Trajkovski i Bateau, dok je jedini pogodak za goste bio djelo Santini iz penala.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Senad Karahmet nije konkurisao za večerašnju utakmicu.

Oostende je sa 2:0 kao gost porazio Lierse, dok je identičnim rezultatom Charleroi na domaćem terenu slavio protiv Cercle Bruggea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.