Samo jedan remi u deset utakmica

Real Madrid još uvijek nema pobjedu u Münchenu

Večerašnji sraz između Bayerna i Real Madrid privlači ogromnu pažnju. U prvoj utakmici Real je slavio 1:0 i večeras ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno za prolaz u finale. 

Od 14.aprila 1976. godine do danas Real je deset puta gostovao Bayernu i što je posebno zanimljivo, nikada nije pobijedio. Tek je samo jednomostao neporažen.

Prvi put su se ove dvije ekipe našle kontra jedna druge upravo 1976.godine, u polufinalu tadašnjeg Kupa prvaka. Nakon 1:1 u Madridu, u revanšu je Gerd Müller sa dva gola ovjerio prolaz Bavaraca. Novi duel bio je onaj iz 1987. godine. Augenthaler, Wohlfarth i Matthäus dva puta su se pobrinuli za visoku pobjedu Bayerna 4:1. U revanšu je bilo poprilično burno, na kraju Real nije mogao bolje od 1:0.

Naredne sezone prva utakmica četvrtfinala Kupa prvaka igrala se na Olimpijskom stadionu. Opet je Real bio na rubu teško poraza s obzirom da su su po jedan gol postigli Pflüger, Eder i Wohlfarth u 48.minuti. U finišu je Real skoro napravio preokret, u svega šest minuta Butragueño i Hugo Sánchez vraćaju utakmicu u normalu. Janković i Michel su odveli Real u polufinale. Bayern je još dva puta bio više nego ubjedljiv.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Radilo se o grupnoj fazi Lige prvake U Madridu je bilo 4:2, a u Münchenu 4:1. U preostalim susretima nije bilo tako visokih pobjeda, Bayern je 2001. godine prošao u finale sa dvije pobjede (0:1, 2:1). Treću sezonu zaredom Bayern i Real su se sastali u Ligi prvaka, a dalje je u polufinale prošao Real iako je njemački klub slavio u prvoj utakmici u Münchenu s 2:1. U revanšu je Real odgovorio sa 2:0.

Posljednji i jedini put kada su fudbaleri Reala neporaženi napustili München, bilo je 24.februara 2004. godine. Gol za 1:1 zabio je Roberto Carlos u 83.minuti, prethodno je Bayern u vodstvo doveo Makaay. Zbog gola u gostima dalje prolazi Bayern u četvrtfinale 2007. godine, dok je posljednji dvoboj ova dva velikana zaključen jedanaestercima. Oba susreta su slavile sa po 2:1, na kraju su slavili Bavarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.