Još jedan Modri Bosanac?

Muhamed Bešić na listi želja zagrebačkog Dinama

Svaki dan osvane neko novo ime na popisu Dinamovih potencijalnih pojačanja, a najnovije je ono Muhameda Bešića, 21-godišnjeg stopera mađarskog Ferencvaroša. 

Možda ne zvuči adekvatno evropskim ambicijama Modrih uzimati igrača iz četvrtoplasiranog tima mađarske lige, međutim Bešić je po anketama čitalaca, ali i stručnjacima, daleko najbolji igrač tamošnjeg prvenstva, pišu Sportske novosti.

Bešić je svoju karijeru započeo u Njemačkoj, igrao je u podmlatku HSV-a, a ima i tri utakmice za prvi tim. Od 2012. je u Ferencvarošu, koji se na nada da će na njemu i zaraditi.

Prema Transfermarktu Bešić vrijedi milion eura. Pitanje je da li bi Dinamo toliko platio za igrača koji osim stopera i beka, može igrati i na poziciji zadnjeg veznog.

U posljednjoj utakmici sa Kapošvarom Bešić je povrijedio je zadnju ložu, pa je klupska sezona za njega gotova, mada još tinja nada da bi mogao biti među putnicima za Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.