Plzen bez trofeja

Sparta Prag boljim izvođenjem penala osvojila Kup Češke

Fudbaleri Sparte iz Praga osvajači su Kupa Češke Republike za ovu sezonu. Sparta je boljim izvođenjem penala u finalu Kupa porazila Viktoriju Plzen ukupnim rezultatom 9:8. 

Plzen je u vodstvo došao u 74. minutu kada je mrežu Sparte pogodio Reznik. Na 1:1 izjednačio je Husbauer iz penala u petom minutu sudijske nadoknade.

Konačnog pobjednika odlučili su penali. Prvi izvođač za tim Plzena bio je Prochazka koji nije bio precizan. Spartu je u vodstvo doveo Vacha, a na 2:2 izjednačio je Horava.

U drugoj seriji kod Sparte je neprecizan bio Svejdik. Wagner je u trećoj seriji pogodio za Plzen za 3:2, dok je na 3:3 izjednačio Husbauer.

Sigurni u četvrtoj seriji bili su Horvath kod Plzena, odnosno Bednar kod Sparte, kao i Kolar i Lafata u petoj seriji.

Za 6:5 pogodio je Limbersky, a za 6:6 Holek. I sedma serija donijela je pogotke na obje strane, strijelac za Plzen bio je Reznik, a za Spartu Krejci.

Hubnik je u osmoj seriji bio neprecizan kod Plzena, baš kao i Merecek kod Sparte. Pogodak za 8:7 za Plzen je postigao Hejda, a Prikryl je izjednačio na 8:8.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Odluka o pobjedniku pala je u desetoj seriji, Petrzela je promašio kod Plzena, a pobjedu Sparti donio je Kaderabek.

Plzen i Sparta ove su sezone dominirali i u Gambrinus ligi. Sparta je teoretski osigurala novi naslov, dok će Plzen sezonu završiti na drugom mjestu, koje je također već teoretski osigurano iako su do kraja još dva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.