Danas žrijeb u Nionu

Poznati potencijalni protivnici bh. klubova u Evropi

Bh. klubovi koji su izborili učešće u evropskim takmičenjima ove sezone danas će saznati svoje protivnike. Žrijeb za Ligu prvaka na programu je danas od 12 sati, a odmah nakon žrijeba za najelitnije fudbalsko takmičenje slijedi i izvačenje parova za Europa ligu. 

Potencijalni protivnik aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, ekipe Zrinjskog, koja je u ulozi nenositelja, "krije" se među ekipama FC BATE Borisov (Bjelorusija),  Maccabi Tel-Aviv FC (Izrael), FC Sheriff (Moldavija), NK Maribor (Slovenija) i FK Aktobe (Kazahstan).

Široki Brijeg, tim koji je u prošloj sezoni osvojio drugo mjesto u Premijer ligi BiH biti će nositelj u 1. pretkolu Euroopa lige, a potencijali protivnici kluba sa Pecare su: Diósgyőri VTK (Mađarska), FC Shirak (Armenija), Qäbälä FK (Azerbejdžan), FK Turnovo (Makedonija), College Europa FC (Gibraltar).

Iz istog kola kreće i Željezničar, tim koji je u prošloj sezoni zauzeo četvrtu poziciju u domaćem prvenstvu. Potencijalni protivnici ekipe Admira Adžema su: FC Astana (Kazahstan), Sliema Wanderers FC (Malta), FK Shkëndija 79 (Makedonija), FK Lovćen (Crna Gora), KF Laçi (Albanija) i AC Libertas (San Marino).

Aktuelni osvajač Kupa BiH FK Sarajevo kao nositelj uu 2. pretkolu još  uvijek čeka svog protivnika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.