Mirza Teletović

Španski košarkaški kup

Tau pobjedila, Teletović odigrao vrhunski

Adnan Beganović

Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića večeras je ubjedljivo pobijedila Pamesu, te tako se plasirala u polufinale košarkaškog Kupa Španije.

Košarkaški reprezentativac naše države ponovo je odigrao sjajnu partiju u dresu Tau Ceramice. U večerašnjoj utakmici četvrtfinala, Mirza je bio jedan od najboljih na terenu.

Sjajni krilni centar Tau Ceramice i naše reprezentacije u pobjedi svoga kluba nad Pamesom (82:66) ugradio je 12 poena (za dva poena 3/4, za tri 2/3), 7 skokova (5 u odbrani, 2 u napadu) i tri asistencije. Mirza Teletović je i večerašnjom partijom još jednom pokazao o kakvom se košarkaškom virtuozu radi.

Pored Teletovića, u dresu Tau Ceramice istakli su se Tiago Splliter sa 20 i Sergi Vidal sa 17 poena. U poraženoj Pamesi bolji od ostalih bio je Kosta Perović sa 13 postignutih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.