Bivši igrač Travnika i Zvijezde

Fajić: Zrinjski je dobar kod kuće, ali mi smo kvalitetniji

Edmir Škorić

Slovenski prvak Maribor će u utorak gostovati Pod Bijelim brijegom u Mostaru ekipi Zrinjskog u prvom susretu prvog pretkola Lige prvaka.

Slovenci su, jasno, favoriti u duelu sa bh. prvakom, što zbog kvalitete, što zbog iskustva igranja utakmica u Evropi. Sjetimo se da su Mariborčani prije dvije godine eliminisali Željezničar iz pretkola najelitnijeg klupskog natjecanja.

Igrač Maribora koji najviše poznaje nogometne prilike u našoj zemlji je Nusmir Fajić, napadač koji je igrao u premijerligašima Travniku, Zvijezdi... 

"Igrao sam dvaput protiv Zrinjskog i postigao sam jedan gol. Pobijedili smo na domaćem terenu, a izgubili od njih u gostima. Popović i Simeunović, igrači Zrinjskog, su nekada bili moji suigrači u Travniku. Poznajem i golmana Tirića. Inače, naš stručni štab nas je dobro pripremio sa informacijama", kazao je Fajić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zrinjski je dobra momčad, pogotovo kod kuće, kada imaju uvijek veliku podršku s tribina, ali vjerujem da je razlika u kvaliteti na našoj strani i da će to biti presudno. Vjerujem u našu pobjedu", dodao je Fajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.