Široki spreman za Čehe

Musa: Jasmin Šćuk je važan igrač u timu Mlade Boleslav

Slaven Musa pripremio je taktiku za Mladu Boleslav. Jučer je detaljno analizirao posljednje meče svog narednog protivnika, a kako kaže vidio je i mane i prednosti češkog prvoligaša koji je nesu,mnjivo favorit u ovom dvomeču. 

„Sa austrijskim Grodigom su remizirali, a savladali su rumunsku Concordiju rezultatom 2:1. Trener koji ih je vodio u prošloj sezoni i danas je tu, ali se kadar dosta promijenio. Angažovali su sedam novih igrača, dok ih je nekoliko u odnosu na prošlu sezonu napustilo klub. Najzvučnije pojačanje je Mihael Duriš koji je došao iz Viktorije Plzen,“ kaže Musa.

„Moramo se dobro pripremiti i greške svesti na minimum. Ukoliko u igri prema naprijed budemo raspoloženi imamo se pravo nadati dobrom rezultatu. Mlada Boleslav većinom igra kroz posjed lopte, a ukoliko im tako ne ide imaju par rezervnih varijanti. Igra im dosta zavisi od Jasmina Šćuka koji im je na sredini izuzetno važan igrač,“ dodao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.