Odigrane prve utakmice Lige prvaka

Pet golova Lafate, sigurne pobjede Dinama i Partizana

Midhat Šljivak

Pored susreta Zrinjskog i Maribora (0:0) večeras su širom Evrope igrane utakmice drugog pretkola Lige prvaka.

Junak večeri je napadač Sparte iz Praga David Lafata koji je u pobjedi češkog prvaka nad estonskom Levadijom od 7:0, postigao čak pet golova. 

Seriju golova počeo je u 22. minuti, zatim je nastavio s dva u finišu prvog poluvremena, da bi potom pogađao u 57. i 60. minuti susreta.  U strijelce su se još upisali Tipuric koji je postigao autogol u 55. minuti susreta, te Prikryl u 84. minuti.

Klubovi iz susjedstva su već jednom nogom u drugom pretkolu. Partizan je na svom terenu savladao HB Torshavn sa Farskih Ostrva s 3:0. Dva gola u ovom susretu postigao je Lazović, a pogodio je i Skuletić.

Zagrebački Dinamo se dosta mučio s litvanskim Žalgirisom, a na kraju je tim Zorana Mamića slavio pobjedu od 2:0. Soudani je načeo Litvance u 58. minuti, da bi konačnih 2:0 postavio Antolić u 70. minuti susreta.

Bh. golman i nekadašnji reprezentativac Ibrahim Šehić branio je kompletan meč za azerbejdžanski Karabakh. Ovaj tim je kao gost savladao prvaka Malte Vallettu s 1:0 pogotkom Chumbinha u 18. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Valletta - Karabakh 0:1 (Chumbinho 18')
Slovan Bratislava - TNS 1:0 (Cikos 52')
Bate Borisov - Korca 0:0
Sheriff Tiraspol - Sutjeska 2:0 (Muresan 71', Isa 87')
Santa Coloma - Maccabi Tel Aviv 0:1 (Prica 64')
Rabotnički - Helsinki 0:0
Cliftonville - Debrecen 0:0
Dinamo Zagreb - Žalgiris 2:0 (Soudani 58', Antolić 70')
Partizan - Torshavn 3:0 (Lazović 14', 64', Skuletić 71')
Sparta Prag - Levadia 7:0 (Lafata 22', 44', 45+4', 57', 60', Tipuric 55'ag, Prikryl 84')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.