Foto: Delfi.lt

Tokom pretresa autobusa

Kod BBB-a u Viljnusu nađene sjekire i eksploziv

Zagrebački Dinamo je u Viljnusu pobjedo mod 2:0 ovjerio prolaz u 3. pretkolo Lige šampiona. I dok je na terenu prošlo sve bez ikakvih problema, litvanska policija imala je pune ruke posla sa huliganima iz Hrvatske.

Naime, u autobusu koji je stigao iz Hrvatske prema pisanju litvanskog Delfija huligani su imali sjekire, ali i eksplozivna sredstva.

Policija je zaustavila autobus oko 17 sati u Bazilijanskoj ulici u Viljnusu i sve to pronašla prilikom provjere, potvrdio je glasnogovornik lokalne policije Paul Radvilavičius, dodavši kako su neki Hrvati uhapšeni i zbog krađe te ispijanja alkohola na javnom mjestu.

Tačan broj uhapšenih huligana nije poznat. Ipak, kako saznaje gol.hr iz izvora bliskih pravim BBB-ima, huligani koji su uhićeni u Litvi su frakcija sa sjevera. Oni su u ratu s Boysima s Istoka, podržavaju Zdravka Mamića i njegov način vođenja Dinama premda su do prije nekoliko mjeseci i oni grmjeli protiv izvršnog predsjednika Modrih.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za ovu grupu se u navijačkoj sceni ustalio termin "BBB Plaćenici", dok su oni istovremeno svoje "odcjepljenje pravdali činjenicom kako ih "zanima samo Dinamo" te da se neće miješati u klupsku politiku.

Litvanski mediji ističu kako je njihova policija ovim hapšenjima spriječila žestoki obračun zaraćenih frakcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.