LIVE: Maribor - Zrinjski 2:0

Adnan Beganović

Maribor je poveo 2:0. Duković je skrivio jedanaesterac, koji je u gol pretvorio Ibrahimi. U 50. minuti Zrinjski imao slobodnjak s 20 metara, ali Stojkić šutirao iznad gola. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Vršič je zabio za vodstvo Maribora. Maribor ima više od igre, a u 20. minuti pokušao je Tavares, ali je Dujković bio siguran. U 13. minuti Zrinjski zaprijetio preko Đurića, ali Handanović brani. 

Domaći bolji na otvaranju susreta, Mendy pokušao ugroziti gol Zrinjskog, ali nema promjene rezultata.Za Maribor igraju: Handanovič, Šuler, RajčeviČ, Viler, Filipović, Ibrahimi, Derviševič, Vršič, Stojanovič, Tavares, Mendy, dok se trener Zrinjskog Branko Karačić na teren odlučio poslati sljedećih 11 igrača: Dujković, Graovac, Blajić, Stojkić, Katanec, Radulović, Šćepanović, Stojanović, Đurić, Pehar, Nikolić.


Poštovani posjetioci dobrodošli na tekstualni live prenos revanš susreta 2. pretkola Lige prvaka između Maribora i Zrinjskog. Prvi susret u Mostaru je završio bez golova, a našem prvaku želimo mnogo sreće u revanšu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.