Hajduk bez Sušića i Vršajevića

Hajduk pao u Kazahstanu, Topčagić i Džidić strijelci

Adnan Beganović

U prvom susretu 3. pretkola Evropske lige Shakhtar je uz pogotke bh. internacionalaca Mihreta Topčagića i Aldina Džidića s 4:2 savladao Hajduk.

Kazahstanski Shakhtar je stigao do pobjede u duelu s Hajdukom, čije boje danas nisu branili bh. reprezentativci Tino Sven Sučić i Avdija Vršajević.

Kazahstanci su mnogo bolje otvorili susret i već u 10. minuti preko Topčagića su stigli do prednosti, no devet minuta kasnije Gotal stvari vraća na početak.

Slavlje Hajduka nije se ni stišalo, a Finonchenko ponovo domaće dovodi u vodstvo, da bi u 70. minuti i Džidić glavom nakon kornera pogodio mrežu ekipe iz Splita.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dvanaest minuta prije kraja Caktaš iz jedanaesterca postiže pogodak za 3:2, a u sudijskoj nadoknadi vremena Zhangylyshbay zabija za konačnih 4:2 i dobru prednost Shakhtara pred revanš u Splitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.