Foto: NK Hajduk

Sušić pogodio, Vršajević asistirao

Hajduk i Split na krilima Zmajeva slave veliku pobjedu

Edmir Škorić

Hajduk je uspio na Poljudu ostvariti 3:0 pobjedu, sasvim dovoljnu za prolaz u play-off. Veliku ulogu u trijumfu ‘bilih’ imali su Zmajevi.

Na krilima bh. reprezentativaca Hajduk je napravio veliki podvig i uspio proći dalje iako je u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige s 4:2 poražen od kazahstanskog Šahtara.

Tino Sven Sušić je u 14. minuti postigao majstorski pogodak za 1:0 vodstvo domaćih, a onda je Avdija Vršajević asistirao Maglici za 2:0 u 36. minuti. Sve je riješio Gotal u petoj minuti nadoknade, pa su Splićani mogli otpočeti sa slavljem koje će, nema dileme, trajato do kasno u noć. Vršajević je igrao nešto više od 70 minuta, dok je Sušić igrao do kraja.

Bjeloruski Dinamo iz Minska je još jednom, ovaj put s 2:0 savladao Cluj, večeras u Rumuniji. Strijealc vodećeg gola na tom meču bio je Stašević u 71. minuti, a konačan rezultat postavio je Udoji s bijele tačke u 81. minuti.

I dodajmo da je slovačka Trnava prošla dalje u duelu sa škotskim St. Johnstoneom. Trnava je slavila s 2:1 u prvom, a u drugom susretu je bilo 1:1. 

Evropska liga, 3. pretkolo, uzvrati:
Cluj - Dinamo M. 0:2 (Stašević 71, Udoji 81 - penal)
Hajduk - Šahtar 3:0 (Sušić 14, Maglica 36, Gotal 95)
Trnava - St. Johnstone 1:1 (Miković 82/ May 42)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.