Već duže vremena Holanđanin je bio na meti

Max Verstapen novi član juniorskog tima Red Bulla

Max Verstapen je novi član ekipe Red Bull. 16-godišnji Holanđanin je već duže vremena na meti nekolicine ekipe, pogotovo Red Bulla.

" Sa zadovoljstvom možemo reći da je Max Verstapen prihvatio našu ponudu i on će se priključiti našem juniorskom timu. Svoju karijeru Formula 3 vozača Max nastavlja kao član našeg juniorskog pogona " stoji u saopšenju Red Bulla.

Verstapen je trenutačno član Van Amersfoort Racing teama sa kojim je u aktuelnoj sezoni ostvario sedam pobjeda u 18 utrka i trenutačno drži drugo mjesto ukupnog poretka. Njegov otac Jos Verstapen je u svojoj karijeri vozio za Benetton, Simtek, Hart, Tyrell, Stewart Ford Arrows i Minardi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.