Foto: EPA

Argentinac pojačava United

Rojo otkrio: Idem u United, ovo je ostvarenje sna

Edmir Škorić

Argentinski reprezentativac Marcos Rojo je rekao kako je kompletirao transfer u Manchester United.

Crveni vragovi su dogovorili transfer Roja iz Sportinga, kojeg će platiti 20 miliona eura, dok će u Lisabon i Portugalac Nani. 

“Biti igrač Manchester Uniteda izgleda poput sna. No, nije lako napustiti Sporting”, rekao je Rojo za ARG Radio Continental, dodavši:

“Juan Veron mi je pričao o Unitedu kada smo zajedno igrali u Estudiantesu”.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rojo je defanzivac koji može da igra na lijevoj strani ili jedan od trojice igrača u eventualnoj formaciji sa tri igrača u zadnjoj liniji. Za Sporting je Argentinac odigrao preko 60 utakmica, a ranije je nastupao za Spartak Moskvu i Estudiantes, s kojim je osvojio Copa Libertadores 2009. godine. 

S nacionalnim timom je igrao finale Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Njemačke, a upravo u Brazilu je privukao pažnju Louisa van Gaala, menadžera engleskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.