Džeko danas na pregledima

Pellegrini smatra da Edinova povreda nije ozbiljna

Edmir Škorić

Bh. napadač Edin Džeko povrijedio se u ponedjeljak navečer u trijumfu Manchester Cityja nad Liverpoolom (3:1) u utakmici drugog kola engleskog Premiershipa.

Džeko je igrao 68 minuta u sinoćnjem susretu, a onda se povrijedio nakon duela sa Martinom Škrtelom, zbog čega je morao napustiti teren.

“Bio je to jedan udarac u nogu, ali ne zabrinjava nas mnogo povreda jer mislim da će sve biti u redu”, kazao je menadžer Cityja Manuel Pellegrini, dodavši:

“Ovo je bila važna pobjeda, obzirom da je Liverpool biti naš konkurent u borbi za titulu”.

Liječnički tim engleskog prvaka danas će pregledati nogu našeg reprezentativca. Nadamo se da je povreda lakše prirode i da će Dijamant spremno dočekati reprezentativno okupljanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.