Evropska liga, play-off

Hajduk nije uspio, Rijeka i Vahin Trabzonspor prošli

Edmir Škorić

Splitski Hajduk nije uspio da se plasira u grupnu fazu Evropske lige, dok je Rijeka bila uvjerljiva u Moldaviji.

Hajduk je u Splitu, na prepunom Poljudu, odigrao 0:0 s Dnjeprom, no to Splićanima nije bilo dovoljno budući da je ukrajinski tim prije sedam dana slavio s 2:1.

Za Hajduk su od prve minute igrali bh. reprezentativci Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević. Sušić je igrao 84, a Vršajević svih 90 minuta.

Drugi hrvatski predstavnik, NK Rijeka, uvjerljiv je bio u Tiraspolu protiv Sheriffa. Slavili su Riječani s 3:0, te s s ukupnih 4:0 izborili nastup u grupnoj fazi Evropske lige. Za goste je od 54. minute igrao i bivši bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

Lyon je golom Ferrija iz 23. minute stigao do 1:0 pobjede u Rumuniji nad Astrom. Francuzi zbog gola u gostima (poraženi 2:1 prije sedam dana) idu dalje. Trabzonspor Vahida Halilhodžića odigrao je bez golova u Rostovu, što je bilo dovoljno za nastup u grupnoj fazi. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSV je još jednom savladao bjeloruski Soligorsk, ovaj put s 2:0. Depay je u 89. minuti postigao vodeći gol večeras za goste iz Eindhovena, da bi drugi gol u 94. postigao isti igrač.

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Astra - Lyon 0:1 (Ferri 23)
Rostov - Trabzonspor 0:0
Hajduk - Dnjepr 0:0
Sheriff - Rijeka 0:3 (Moreira 29 - ag, Kramarić 44, Moises 61)
Soligorsk - PSV 0:2 (Depay 89, 94)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.