Spriječen bliski susret

Navijači Zrinjskog vraćeni iz Tuzle

E. Škorić

Navijači mostarskog Zrinjskog, popularni Ultrasi, nisu gledali danas utakmicu svoje momčadi i tuzlanske Slobode na stadionu Tušanj.

Oni su došli u Tuzli ali su iz bezbjedonosnih razloga vraćeni za Mostar. Od izvora bliskih istrazi saznajemo kako je autobus s navijačima Zrinjskog napadnut na ulazu u grad, a da je prema autobusu bačena zapaljiva tečnost koja nije pogodila metu.

Autobus s navijačima je nastavio ka Tušnju, ali je onda donesena odluka kako se Ultrasi moraju vratiti u Mostar iz bezbjedonosnih razloga. Zbog ovakve odluke negodovali su iz HŠK Zrinjski, a vjerovatno će cijeli slučaj dobiti epilog u N/FS BiH.

Inače, sukobi mostarskih i tuzlanskih navijača traju duže vrijeme, a svojevremeno su Ultrasi zapalili autobus s navijačima Slobode koji je prolazio kroz Mostar. Tada pukom srećom nije bilo teže povrijeđenih. Također, lani je prekinuta utakmica Branitelja i Slobode u Rodoču zbog napada pristalica Zrinjskog na malobrojne navijače Slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.