Na velikkom hrvatskom derbiju

Bad Blue Boysi Splićane gađali raketama

Dinamo je u nedjelju navečer u velikom preokretu slavio s 3:2 protiv Hajduka u Splitu. Bili su u najvećem derbiju hrvatskog fudbala imali vodstvo od 2:0 ali su ga prokockali u sudijskoj nadoknadi.

Na derbi, na Poljud, kao što se i najavljivalo, stigle su obje frakcije Bad Blue Boysa. Jedni koji utakmice na Maksimiru prate sa sjevera, njih je bilo oko 500, i drugi, oni s istoka, kojih je bilo 20-ak i koji su na stadion ušli nešto poslije početka susreta

Ove dvije frakcije su u gostujućem sektoru bile odvojene brojnim policajcima i redarima kako bi se spriječili mogući sukobi. Ipak, ni jako osiguranje nije uspjelo spriječiti situacije u 53. i 61. minuti kada su iz "kaveza" prema tunelu doletjele rakete. Srećom, niko nije povrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.