Pobjeda Goražda

Pirić pogodio za pobjedu, Goražde drži vrh

Midhat Šljivak

Derbi susret 6. kola Prve lige Federacije BiH odigrali su Goražde i Mladost Doboj Kakanj, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Goražde je jako dobro otvorilo meč. Dominirali su sredinom terena, a u 15. minuti su imali veliku šansu da dođu do vodstva. Dosuđen je penal, ali je Adžem neprecizan.

Ipak, dominacija domaćeg tima isplatila se u 32. minuti. Mrežu Mladosti je zatresao Muris Pirić za vodstvo od 1:0.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku se igralo mnogo mirnije. Goražde je laganom igrom čuvalo prednost u nastavku. Mirno su priveli susret kraju, te su slavili minimalnu pobjedu, koja ih odvodi na vrh tabele.

Prva liga FBiH, 6. kolo: 

Goražde - Mladost 1:0 (Pirić 32')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GORAŽDE: Nikolić, Sarvan, Jogunčić, Adžem, Konjhodžić, Drljević, Pirić, Ramović, Džebo, Salihović, Čakar.

MLADOST DK: Čelebić, Hrvat, Hasanović, Musić, Prutina, Huseinspahić, Dilaver, Šišić, Bajramović, Alagić, Hrelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.