Foto: EPA

Boateng za pobjedu Bavaraca

Džekin City u finišu pao na Allianz-Areni

Edmir Škorić

Bayern i Manchester City odigrali su derbi grupne faze Lige prvaka, a njemački klub je u samoj završnici došao do tri boda.

Edin Džeko je igrao od prve minute u sastavu engleskog prvaka, koji drugu godinu zaredom mora igrati u grupi s Bayernom, a s njima su još i Roma, te moskovski CSKA.

Odmah na otvaranju utakmice na Allianz-Areni Bayern je imao šansu. Goetze je proigrao Mullera, koji je izašao sam na Harta, ali se spetljao nakon što ga zaobišao i ostalo je 0:0.

Džeko je prvi ‘testirao’ Neuera, udarcem iskosa s lijeve strane u 12. minuti, ali siguran je bio njemački golman. Dobru priliku Bavarci su imali u 20. minuti, kada je Muller glavom tukao pod prečku, a Hart izbacuje u korner.

Naš reprezentativni kapiten i u 22. minuti dobro šutira, lopta ide malkice pored Neurove desne stative. Hart na drugoj strani brani udarac Alabe. 

Bayern prijeti i u 36. minuti. Alaba je uposlio Lewandowskog, koji je zaobišao Harta, ali pogodio na kraju samo vanjski dio mreže. Do kraja prvog dijela se rezultat više nije mijenjao.

I u nastavku je bilo šansi, ali Neuer i Hart se nisu dali iznenaditi tako lako. Lahm je zaprijetio u 51. minuti udarcem s ruba šesnaesterca. Hart zaustavlja u 55. minuti pokušaj Goetzea, koji je u 60. minuti također imao dobru šansu, no opet Hart. Muller u 66. loptu sa 23 metra šalje preko gola Cityja, a samo nekoliko minuta ranije Silva propušta veliku priliku za Građane.

Džeko je iz igre izašao u 74. minuti, a u finišu utakmice Hart spašava Cityja nakon projektila Boatenga, a onda je isti igrač šutirao, lopta pogodila Goetza i završila u mreži Harta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa E, 1. kolo:
Bayern - City 1:0 (Boateng 90)


Bayern Munich 1 - 0 Manchester City Boateng by yarigavideo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.