Dinamo furiozno startao u Evropa ligi

Fantastični Soudani uništio Astru, remi u Salzburgu

Zagrebački Dinamo je na sjajan način otvorio takmičenje u Evropa ligi. Rumunska Astra nastradala je u Zagrebu na krilima fantastičnog El Soudanija, koji je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika, dok su Salzburg i Celtic podijelili bodove.

Na prvi gol čekalo se do 17. minute kada Alžirac na asistenciju Pinta glavom pogađa za 1:0. Samo osam minuta kasnije, Soudani na gotovo identičan način povećava na 2:0. Ovaj put u ulozi asistenca je Antolić, a Soudani ponovo pogađa glavom. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena ponovo Soudani i to je 3:0 za Dinamo.

Nastavak utakmice donosi još tri pogotka. Prvo je Dinamo povisio na 4:0 preko Henriqueza u 70. minuti. Astra ipak postiže utješni pogodak u 83. minuti preko Chitua u 83. minuti.  Pred sami kraj susreta, Ćorić pogađa za visokih 5:1, rezultat kojim Zagrepčani mogu biti oduševljeni.

U okviru drugog susreta grupe D, Salzburg je savladao Celtic rezultatom X:X. Prvi su u vodstvo stigli gosti golom Wakasoa iz 14. minute, da bi u 36. minuti rezultat poravnao Alan. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku prvo Brown u 60. minuti donosi novo vodstvo Celticu, da bi Soriano izjednačio na 2:2 u 78. minuti. Do kraja utakmice nije bilo promjena, pa su ova dva tima podijelila bodove.

Evropska liga, grupa D, 1. kolo:

Dinamo - Astra 5:1 (Soudani 17, 24, 45+1, Henriquez 70, Ćorić 90+2- Chitu 83)
Salzburg - Celtic 2:2 (Alan 36, Soriano 78- Wakaso 14, Brown 60)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.