U okviru grupe J

Dinamo Kijev i Steaua pregazili rivale i upisali pobjede

Dinamo iz Kijeva i Steaua iz Bukurešta slavili su večeras sigurne i ubjedljive pobjede u okviru grupe J Evropske lige.

Dinamo je za razliku od Steaue pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu, dok su se Rumuni raspucali tek u nastavku. Rio Ave nije bio dostojan protivnik za Kijevljane koji su na poluvremenu već imali prednost od 2:0 i to golovima Yarmolenka i Belhande.

Drugo poluvrijeme donosi nastavak Dinamove dominacije koji na 3:0 povećava u 70. minuti. Strijelac je bio Kravets koji je, ispostavit će se na kraju, zaključio i konačni rezultat ove utakmice.

Steaua je dugo lomila otpor danskog Aalborga. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, da bi u nastavku Steaua rafalnom paljbom pregazila goste. Sanmartean je u 51. donio vodstvo domaćim, da bi povisio Rusescu iz penala samo osam minuta kasnije. Larsen je zbog skrivljenog jedanaesterca napustio igru prije vremena. 

Aalborg je djelovao kao razbijena vojska, a onda je na scenu stupio Keseru. Golovima u 61., 65. i 72. minuti sjajni Rumun kompletira postiže hettrik u samo deset minuta. Konačnih i ogormnih 6:0 za Steauu postavlja Rusescu svojim drugom golom u 73. minutu.

Evropska liga, grupa J, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rio Ave - Dinamo Kijev 0:3 (Yarmolenko 20, Belhanda 25, Kravets 70)
Steaua - Aalborg 6:0 (Sanmartean 51, Rusescu 59, 73, Keseru 61, 65, 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.