Foto: EPA

West Ham savladao Liverpool

Čekićari razbili Redse u Londonu

M. Šljivak

Sjajnu utakmicu u 5. kolu engleskog Premiershipa odigrali su West Ham i Liverpool, a na kraju su Čekićari slavili pobjedu od 3:1.

Na fantastičan način je West Ham otvorio meč i nakon sedam minuta igre su imali dva gola prednosti. Winston Ried je u drugoj minuti susreta  pogodio za prednost od 1:0, da bi zatim Diafra Sakho u 7. minuti povećao prednost na 2:0.

Imali su domaći potom dvije odlične šanse. Mignolet je spašavao Redse nakon udaraca Cresswella i Downinga, da bi se promašaji domaćim osvetili u 26. minuti kada je Raheem Sterling pogodio za 2:1.

Enner Valencia je imao pokušaj u završnici prvog poluvremena, ali je Mignolet spasio Liverool debakla u prvom poluvremenu.

Liverpool je zaigrao mnogo bolje u nastavku. Golman domaćih Adrian je imao nekoliko odličnih intervencija čuvao prednost, a na kraju su promašaji Liverpoola i kažnjeni.

Igrala se 88. minuta kada je Morgan Amalfitano pogodio za konačnih 3:1..

Premier liga, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - Liverpool 3:1 (Ried 2', Sakho 7', Amalfitano 88'/ Sterling 26')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.