Velika pobjeda Leicestera

Kakav meč! Brutalan poraz Uniteda u Leicesteru!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda poraženi su u 5. kolu Premier lige kao gosti od ekipe Leicestera s 5:3 u jednoj zaista fantastičnoj utakmici.

Sjajnu utakmicu su pružili domaći fudbaleri i na kraju su slavili zasluženu pobjedu u ovom spektakularnom susretu. 

Nakon nešto boljeg otvaranja susreta od strane Leicestera, prvu pravu priliku je imao United. Van Persie je pokušao, ali je Kasper Schmeichel odbranio njegov pokušaj.

Međutim, već u 13. minuti Crveni đavoli stižu do vodstva. Fantastični Radamel Falcao je uposlio Robina van Persieja, koji lagano pogađa za prednost tima iz Manchester Uniteda od 1:0.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži Leicestera. Argentinski čarobnjak Angel  Di Maria je prekrasnim lobom matirao Schmeichela za vodstvo Uniteda od 2:0.

Brzo su domaći fudbaleri odgovorili i samo minut kasnije su smanjili zaostatak. Vardy je ubacio, a Leonardo Ulloa sjajno glavom pogađa za 2:1.

Do kraja prvog poluvremena Crveni đavoli imaju još dvije šasne. Blind i Rojo su pokušali, ali bez promjene rezultata u prvih 45 minuta (2:1).

Nastavak susreta donosi mnogo bolju igru Manchester Uniteda. Prvi je u nastavku prijetio Falcao, ali njegov udarac zaustavlja prečka. 

Dominaciju u drugom dijelu United je krunisao u 58. minuti kada stižu do trećeg pogotka danas. Angel Di Maria je pokušao šutirati, a Ander Herrera petom skreće loptu u mrežu za 3:1

Ipak, Leicester se nije predvao. Uslijedio je pravi tornado prema golu Davida De Geae, a do drugog gola su stigli u 62. minuti. Sudija Mark Clattenburg je dosudio sumnjiv penal, a precizan je David Nugent za 3:2.

Dvije minute kasnije novi gol u mreži gostiju iz Manchestera. Vardy je kratko uposlio Estebana Cambiassa, koji preciznim udarcem pogađa za izjednačenje rezultata na 3:3.

Nervozni fudbaleri Uniteda nisu uspijevali da se oslobode pritiska. Leicester je dominirao, a do historijskog preokreta su domaći stigli u 79. minuti. Jamie Vardy je pobjegao odbrani Uniteda, te je pogodio za 4:3.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 83. minuti. Blackett je isključen, dosuđen je novi penal, a Ulloa je  precizan za konačnih 5:3.

U drugom susretu dana WBA je golom Morrisona savladao Tottenham na White Hart Laneu s 1:0.

Premier liga, 5. kolo:

Leicester - Manchester United 5:3 (Ulloa 17', 83'p, Nugent 62'p, Cambiasso 64', Vardy 79' / Van Persie 13', Di Maria 16', Herrera 57')

Tottenham - WBA 0:1 (Morrison 74')

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.