Sloga nije izdržala do kraja

Zrinjski u Ljubuškom do pobjede u sudijskoj nadoknadi

Edmir Škorić

Nogometaši Sloge i Zrinjskog odigrali su prvu utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Susret je završen rezultatom 3:2 u korist gostiju.

Drugoligaš je u Ljubuškom pokazao zube aktuelnom prvaku naše zemlje. Mostarci su bili apsolutno favoriti, ali igrači Sloge su pokazali da se i u nižim ligama igra dobar nogomet.

Grgić je odmah na početku utakmice zaprijetio gostima, no Dujković je odbranio. Nekoliko minuta kasnije Kordić šutira prema golu Sloge, Pehar brani. Petrak je mogao u 11. pogoditi mrežu Sloge, ali se Pehar opet istakao.

U 20. minuti dobar pokušaj Jelčića, Dujković brani. Zatim dvije sjajne šanse za Zrinjski. Prvo je Simeunović izašao jedan na jedan s Peharom, koji je bravurom sačuvao mrežu, a onda je junak domaćih zaustavio i udarac Đurića.

Grgić u 37. prijeti Plemićima iz slobodnjaka, no dobro je Dujković bio postavljen. Igrala se 39. minuta kada je Grgić nakon kontre Ljubušaka gađao gol Zrinjskog, no neprecizno.

Za razliku od prvog, u drugom dijelu prava golijada. Krenulo je od 49. minute. Simeunović je centrirao, Kordić glavom šutirao, lopta se od prečke vraća, a onda Pehar glavom trese mrežu Sloge. Oduševljenje za domaće navijače u 59. minuti, Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, Serdarević je pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Samo četiri minute trajala je radost domaćih. Katanec je glavom zabio gol nakon sjajnog ubačaja Crnova, ali i gosti nisu dugo uživali u prednosti. Meksikanac Gil Badillo je u 65. postavio konačnih 2:2.

Mogao je Grgić u 73. minuti donijeti preokret Slogi i veliku pobjedu, ali je s desetak metara šutirao preko gola. Stigla je kazna u zadnjim sekundama. Muminović je postigao gol za 3:2 pobjedu Zrinjskog, koji je tako u prednosti pred revanš za tri sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.