Novi poraz Cibone

Mega Vizura nastavila agoniju Cibone

Midhat Šljivak

Košarkaši Mega Vizure savladali su večeras u Sremskoj Mitrovici ekipu Cibone rezultatom 78:74, te je zagrebački tim doživio i treći poraz ove sezone.

Cibona je dobro otvorila meč. Dosta efikasnu prvu dionicu su dobili 27:19, a i na odmor su otišli sa sedam poena razlike (43:36)...

Ipak, nastavak utakmice donosi potpuni preokret Mege. Sjajnom igrom u trećoj dionici domaći košarkaši su napravili preokret, te su u posljednju dionicu ušli sa poenom prednosti (58:57).

Neizvjesna košarka igrala se u posljednjoj dionici. Oba tima su pogađala kad je trebalo, ali se na kraju bolje snašla Mega, koja je na kraju slavila pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nikola Jokić je predvodio Megu sa 19 poena, Nenad Miljenović je dodao 15, dok je za goste Ivan Siriščević ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.