Real do pobjede teže od očekivanog

Žalgiris držao priključak, Kraljevi ipak prejaki

Real Madrid je večeras u okviru prvog kola Eurolige na svom terenu u madridskom Domu sportova ugostio Žalgiris. Domaćin je slavio rezultatom 80:71. 

Prvih deset minuta proteklo je u izuzetno lošoj igri obje ekipe. Jako neeffikasna košarka puno više je odgovarala gostima iz Kaunasa, pa je nakon deset minuta igre rezultat u Madridu bio 14:13 za Žalgiris. 

U nastavku prvog poluvremena mnogo efikasnija košarka, ali Žalgiris je i dalje imao prednost. Gosti iz Kaunasa u susret sa Realom ušli su kao veliki autsajder, ali su nakon prvog poluvremena imali prednost 35:32. 

Real Madrid nije ni u nastavku susreta pružio partiju kakva se od njega očekuje, ali je uspio na individualni kvalitet preokrenuti rezultat. Madriđani su u posljednjih deset minuta susreta ušli sa vodstvom 56:49. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je rutinski odigrao do kraja susreta i upisao očekivan trijumf protiv Žalgirisa. Gosti su ostavili odličan dojam na ovom susretu. Na kraju konačni rezultat na ovom susretu glasio je 80:71. 

Najefikasniji u redovima Real Madrida bio je Felipe Reyes sa 11 postignutih poena, dok je deset poena dodao Gustavo Ayon. Na drugoj strani James Anderson postigao je 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.