Golman Chelseaja i reprezentacije Belgije

Courtois: Čech mi je dao savjete kako da zaštitim glavu

Thibaut Courtois je otkrio kako mu je Petr Čech dao neke savjete kako da zaštiti svoju glavu u šesnaestercu nakon što se povrijedio u duelu sa Alexisom Sanchezom. 

Courtois je morao napustiti igru na tom susretu, a nema bolje osobe od Čecha za savjet o zaštiti glave. Podsjetimo golman iz Češke Republike povrijedio se 2006. na duelu sa Readingom, te od tada na glavi nosi zaštitu. 

"Rekao mi je kako u Premiershipu neki napadači idu oštrije na golmane i ponekad je bolje zaštiti glavu, ranije se spustiti na travu, ili ramenom zaštiti glavu," rekao je Courtois i dodao: 

"To je savjet koji mi je dao Čech i on je zaista dobar. Kada dođete u novu ligi ponekad su stvari drugačije. U Španiji se više pažnje posvećuje organizaciji napada, ovdje je sve mnogo brže," kaže Courtois. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.