Liga prvaka

City u Moskvi vodio 2:0, pa osvojio samo jedan bod

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Ciytja imali su dosta problema u gostima kod CSKA u Moskvi, u susretu trećeg kola grupe E Lige prvaka. Iako su vodili 2:0, osvojili su samo bod.

City nije imao puno izbora uoči večerašnje utakmice. Građani su jednostavno morali da ostvare trijumf poslije loših izdanja u prva dva kola i samo jednog osvojenog boda.  

Ahmed Musa je zaprijetio engleskoj momčadi u sedmoj minuti, zatim Zoran Tošić u 10. minuti, ali su bili neprecizni. Građani su iz prvog pravog napada, u 29. minuti, došli do vodstva.

Edin Džeko i Sergio Aguero su krenuli sami na domaćeg golmana, naš reprezentativac nesebično je uposlio Argentinca, koji je zabio pogodak. Samo devet minuta kasnije, gosti su zabili i drugi gol.

 Sergio Aguero je pokušao šutirati, no ispalo je to kao ubačaj, kojeg je James Milner iz neposredne blizine pretvorio u gol. U nastaavku je City slabije igrao, CSKA je bio opasniji i uspio je doći do gola.

Dogodilo se to u 65. minuti. Musa je uposlio Seydoua Doumbiju, koji je matirao Joea Harta. Moskovljani su pokušavali na sve strane da pokušaju ostati neporaženi, ali se City uspješno odbranio. U 86. minuti neočekivano penal za domaće kojeg je skrivio Kolarov, a Natcho je zabio s bijele tačke za 2:2 i veliku katastrofu Građana.

Džeko je imao solidnu partiju, a igrao je do 72. minute, kada ga je zamijenio Jesus Navas. Dodajmo da večeras u drugom susretu grupe E igraju Roma i Bayern. City ima samo dva boda, Roma četiri, a Bayern vodeći šest bodova. Kako stvari stoje, Građani bi olako mogli da ostanu bez osmine finala najelitnijeg klupskog natjecanja.

Liga prvaka, grupa E, 3. kolo:
CSKA - City 2:2 (Doumbia 65, Natcho 86 - penal/ Aguero 29, Milner 38)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.