Dinamo bio na pragu pravog debakla

Ubjedljiv poraz Dinama: Hoće li Mamić otjerati Mamića?

Dinamo Zagreb doživio je ubjedljiv poraz na gostovanju kod Salzburga. Austrijski šampion je Modrim 'utrpao' četiri gola i tako doveo prvaka Hrvatske u vrlo nezgodnu poziciju za plasman u knock out fazu. 

Skupi sastav zagrebačkog Dinama i dalje nije dovoljno konkurentan u Evropi, a kola bi se možda mogla slomiti i na treneru Zoranu Mamiću. Briljirao je u dresu Salzburga Brazilac Alan, koji je postigao hat-trick u ovom susretu. Prvi put je Alan savladao Eduarda u 14. minuti, da bi svoj drugi pogodak postavio pred sami kraj poluvremena kada je pogodio za 2:0.

U drugom poluvremenu Salzburg na početku rješava pitanje pobjednika u ovom susretu. Prvo je u 49. minuti Ramalho postigao gol za 3:0, da bi samo tri minute kasnije Alan bravurom zapečatio sudbinu Zagrepčana. Prošetao se Brazilac odbranom Dinama i rutinski pospremio loptu u mrežu za 4:0, a tim golom je kompletirao svoj hat-trick. Dinamo je do kraja uspio donekle sačuvati obraz jer su kasnim golovima Ademija i Henriqueza u 81. te 89. minuti stigli do ipak podnošljivih 4:2.

Dinamo se nalazi u nezavidnoj situaciji budući da je u drugom susretu grupe Celtic slavio protiv Astre sa 2:1. U grupi D prednjače Salzburg i Celtic sa po sedam bodova, dok Modri imaju tri i bit će im potrebno mnogo toga da se plasiraju u narednu fazu takmičenja. 

Evropska liga, grupa D:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Salzburg - Dinamo 4:2 (Alan 14', 45', 52', Ramalho 49' - Ademi 81', Henriquez 89')
Celtic - Astra 2:1 (Šćepović 73', Johansen 79' - Enache 81') 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.