Realu minimalna, ali vrijedna pobjeda

Lull u posljednjoj sekundi ušutkao Kazan

Sjajnu utakmicu odigrali su u Kazanu domaći Unics i Real Madrid. U triler završnici više uspjeha imao je Real, koji je pogotkom u posljednjoj sekundi slavio pobjedu rezultatom 76:75.

Utakmicu bolje otvara Real Madrid koji već na startu dolazi do +6. Unics se vraća u utakmicu i prvi put u vodstvo dolaze pri rezultatu 13:11, ali do kraja četvrtine Real uspijeva preokrenuti i okončati je rezultatom 19:16 u svoju korist. Istim tempom se nastavlja igra i u nastavku susreta, a Real na odmor odlazi sa +4.

U drugom poluvremenu budi se najbolji igrač domaćih, Langford koji počinje svoju simultanku. U trećoj četvrtini je Unics uspio preokrenuti rezultat i dočekati posljednju dionicu sa minimalnom prednošću. Unics pred kraj susreta vođen sjajnim Langfordom uspijeva doći i do plus pet, a onda se Real vraća i preuzima vodstvo te sa plus 2 ulazi u posljednju minutu.

Činilo se da će Unics slaviti vrijednu pobjedu nad Realom kada je White pogodio trojku samo sedam sekundi prije kraja, ali onda se desio šok za domaće. Sergio Lull je pogodio svoj prvi šut iz igre u posljednjoj sekundi susreta i tako svom timu donio pobjedu u ovom susretu.

Najefikasniji igrač susreta bio je Keith Langford sa 23 ubačena poena, od kojih je 21 poen ubacio u drugom poluvremenu. U Realu su najefikasniji bili Ayon i Fernandez sa po 10 ubačenih poena, a vrijedi istaći i da se čak jedanaest igrača madridskog tima upisivalo u strijelce u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa A:

Unics Kazan - Real Madrid 75:76 (16:19, 15:16, 25:20, 19:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.