City ostao na -5 u odnosu na Chelsea

West Ham savladao City i obradovao navijače, ali i Mourinha

Fudbaleri Manchester Cityja poraženi su na nezgodnom gostovanju u Londonu gdje je uspješnija bila domaća ekipa West Hama. Rezultat je na kraju glasio 2:1 za Čekićare.

 Iako je Manchester City kao favorit ušao u ovaj susret, utakmicu bolje otvara domaći tim. Prvo je Ener Valencia propustio dobru priliku za svoj tim u 19. minuti, ali je samo dva minuta kasnije isti igrač upisao asistenciju za svog napadača kojem je preostao najlakši dio posla. West Ham je tako u 21. minuti stigao u vodstvo od 1:0 što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena.

U nastavku, City kreće ofanzivnije ka golu domaćih u potrazi za izjednačenjem. Redale su se šanse Aguera i Yaye Tourea, ali rezultat se nije mijenjao. Kada se očekivalo izjednačenje, West Ham je uduplao prednost. Učinio je to Diafra Sakho u 75. minuti. City se brzo vratio u meč budući da je David Silva dva minuta kasnije postigao prelijep i efektan gol za smanjenje prednosti domaćih. Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je West Ham proslavio veliku pobjedu.

U sastavu Građana našao se i naš Edin Džeko koji je počeo utakmicu u tandemu sa Aguerom, ali je za razliku od Argentinca završio prije isteka 90 minuta. Pellegrini je neuvjerljivog Džeku odlučio zamijeniti Jovetićem u 59. minuti, ali se ni Crnogorac nije bolje snašao pa će oba igrača pričekati za nove golove u dresu Cityja.

Ovim rezultatom jako zadovoljan može biti i Jose Mourinho, koji sa chelseajem sutra gostuje na Old Traffordu. Kiks Cityja rasteretio je Plavce, koji bi čak i u slučaju poraza ostali na respektabilnom odstojanju od svog najvećeg konkurenta za naslov u Engleskoj.

West Ham igra odličnu sezonu i tim trenera Allardycea sada zauzima visoko četvrto mjesto na tabeli sa samo jednim bodom manje u odnosu na današnjeg suparnika.

Premiership, 9. kolo

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - Manchester City 2:1 (Amalfitano 21', Sakho 75' - Silva 77')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.