Cedevita upisala novu pobjedu

Novi poraz Igokee, dobar nastup Gordića protiv bivšeg kluba

Edmir Škorić

Posljednji susret petog kola ABA lige odigrali su Cedevita i Igokea, a u Domu sportova uspješnija je bila domaća momčad, koja je slavila rezultatom 68:64.

Dosta neizvjesno bilo je u duelu Cedevite i Igokee. U prvoj četvrtini klubovi su se smjenjivali u vodstvu, ali su gosti iz Laktaša imali tri poena prednosti na kraju iste (21:18).

Igosi su imali plus pet u drugoj dionici, pa zatim plus osam (33:25), da bi na poluvrijeme otišli sa pet poena prednosti. Rezultat nakon prvih 20 minuta glasio je 36:31 za Igokeu.

I tijekom treće dionice Igokea je bila bolja, imala plus 12, ali je do početka četvrte dionice Cedevita uspjela da smanji na 56:49. Serijom 10:0 Zagrepčani dolaze do preokreta i 59:57 vodstva. Prve poene u zadnjoj četvrtini naš predstavnik je ubacio tek nakon četiri minute igre.

Trojkom Drenovca Igokea na polovini četvrte četvrtine vraća vodstvo (61:59). Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Delaš je uzvratio trojkom, zatim trojka Jonesa za novo vodstvo Igokee… Nakon serije promašaja, Delaš i na kraju Gordić postižu poene za 68:64 vodstvo Cedevite na 16 sekundi do kraja, što je bio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pilepić je predvodio Cedevitu sa 14 poena, Bilan je dodao 13, Delaš i naš reprezentativac Gordić po 10, ali su, podsjećamo, ubacili one važne poene na kraju. Gordić je još imao dva skoka i četiri asistencije. U timu Igokee je Jones ubacio 18, Jorović 14, Jeremić 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.