Odigrana dva susreta četvrtog kola Evropske lige

Dinamo osigurao naredni krug, Kalinić srušio Šehića

Dvije utakmice četvrtog kola Evropske lige na rasporedu su bile od 18 sati, a Qarabag Ibrahima Šehića na svom terenu ugostio je Dnipro. 

Domaćin Qarabag je u prvoj utakmici četvrtog kola u okviru grupe F ugostio Dnipro. Na prvo uzbuđenje čekalo se do 15. minute susreta, a onda je matiran Šehić. Zozulja je uposlio Kalinića, a hrvatski internacionalac trese mrežu Šehića. 

Qarabag se vratio u 36. minuti susreta, a domaćin je do izjednačenja došao nakon gola Georgea. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:1 u Azerbejdžanu. 

Gosti do novog vodstva dolaze u 73. minuti susreta, a strijelac je još jednom Nikola Kalinić. Sjajno se hrvatski reprezentativac snašao u šesnaestercu, prevario Gusejnova i matirao Šehića. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Dnipro. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo Moskva je u okviru četvrtog kola Evropske lige na svom terenu dočekao Estoril. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova, a Dinamo je do vodstva došao u 77. minuti susreta golom Kuranyija. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Dinamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.