Euroliga, 5. kolo

Efesu drama protiv Reala, Barci pobjeda u derbiju

Večeras je odigrano i peto kolo takmičenja po skupinama Eurolige. 

U prvoj utakmici današnjeg programa Anadolu Efes i Real Madrid odigrali su dramatičnu utakmicu u kojoj je na kraju slavio turski tim. Dva tima su tokom cijelog susreta bili u egalu a pitanje pobjednika rješavalo se u posljednjim sekundama, kada su domaći sa zvukom sirene došli do pobjede.

Cedi Osman predvodio je Efes sa 16 poena uz 4/4 za tri, dok su u redovima Real Madrida najbolji bili Llull sa 20 i Bourusis sa 17 ubačenih poena.

Barcelona i Panathinaikos odigrali su derbi večeri a slavio je domaći tim. Ključna je bila druga četvrtina u kojoj je Barcelona napravila razliku koju je uspjela sačuvati do kraja i slaviti rezultatom 78:59 nad Pahathinaikosom našeg selektora Duška Ivanovića.

Limoges je većim dijelom utakmice vodio protiv CSKA i francuski tim bio je na pragu senzacije sve do posljednje četvrtine. Ruski šampion je ubacio u brzinu više i prepustio domaćim samo pet poena u posljednjoj dionici i tako izbjegao iznenađenje u ovom susretu. Bilo je na kraju 86:76 za gostujući tim.

Sassari je na svom terenu bio bolji od Žalgirisa rezultatom 92:80. Utakmica je riješena u posljednjoj dionici koju su domaći dobili rezultatom 32:16...

Euroliga, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Anadolu Efes - Real Madrid 75:73
Limoges - CSKA Moscow 76:86
Sassari - Zalgiris Kaunas 92:80
Barcelona - Panathinaikos 78:69

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.